12 Ocak 2012 Perşembe

KADINLAR NE İSTER?


Sevmek kelimesinin anlamını düşündüğümde kendime verdiğim cevaplar ne kadar moral bozucu olduğunu anladım. Birini sevmek sadece ona sevdiğini söylemekle bitmiyor. Bu belki herkesin bildiği bir durum olsa da iş uygulamaya gelince herkes türlü bahanelerle kaçıyor ve birtakım durumların arkasına saklanıyor. Sevmeyi birden çok nedene bölüp hepsini bir paragrafta uzunca ya da kısaca anlatamayız. Sevmenin sadece tek bir maddesi vardır. Oysaki kızlar neden hep bu maddeyi değiştirmek isterler?
Neden erkeğimizin giydiği kıyafetlere, küpesinin olmasına, söylenmemesi gereken şeylerin yanlış zamanlarda söylemesine kızarız? Ve bunlardan sonra neden hemen soğumaya başlarız? Herkesin yanlış dediği şeydir birini sevmek için yeteri kadar çaba göstermemek; en ufak şeyler yüzünden terk edip gitmek. Peki erkekler neden onlar için yeteri kadar çaba harcamadığımızı düşünür de birazcık olsun onları yeteri kadar sevmediğimizi düşünmek istemez? Yeteri kadar sevseydik belki de seçtikleri kötü kıyafetler bizim için bir ayrılık sebebi olmaktan çıkardı, veya kulağındaki küpe bizi rahatsız etmezdi, ya da yaşı küçük diye ilişki yaşamaktan vazgeçmezdik.
Peki neden erkekler biraz olsun işi bu yönünden bakmak istemezler? Onlar için her şey basit ve netken bizim de aslında basit ve net varlıklar olduğumuzu kabul etmek istemezler? Bu öyle bir basitliktir ki ayrıldıktan sonra sadece ufacık bir pişmanlıktan, birkaç gözyaşından sonra hemen hayata geri döndürür. Ancak asıl kilit nokta artık hayat daha çok çekilebilir ve daha eğlenceli görünmeye başlar. Sadece tek bir cümle bizim rahatlamamızı sağlar; ayrılalım. Aslında bunun anlamı şu demektir; seni, ilişkiye devam edicek çabayı gösterecek kadar sevmiyorum. Bu aslında anlaşılması zor bir cümle değildir. Neden anlamak istemezler erkekler bu cümleyi?
Belki de çok şey istiyoruz, çok fazla kriter istiyoruz; dövmesi olsun, sporcu olsun, uzun olsun, yapılı olsun, zayıf olsun, romantik olsun, düşünceli ve duygusal olsun... ama bazen sadece tek bir şey istiyoruz; sadece eğlenmeyi bilsin. İşte bu tamamen modumuza bağlı olan bir durum oluyor ama bunu da herkes bilir ki eğer bir kadın sadece eğlenmek istiyorsa ertesi gün onu aramaman gerekir.
Ya da en basit şekli; kadınlar eğer bir şeyi gerçekten paylaşmak isterlerse paylaşırlar. Ya da paylaşmamayı isteyebilirler. Neden erkekler kendilerini her şeyi öğrenmek zorunda hisseder? “Neredeydin?”, “bugün neler yaptın?”, “hafta sonun nasıl geçti?”, “dün gece neden beni çağırmadın?”, “bugün kimlerle buluşacaksın?” gibi sorulara ihtiyacımız yok. Ve emin olun ki bunlar her kadını sıkan sorulardır. En başta güzel ve düşünceli sorular gibi gelse de artık ciddiyet olan ilişkilerde belli bir zaman sonra önüne geçilmeyecek kadar sıkıcı bir hal alır. Haliyle yeni başlamış ilişkilerde de böyle sorular sormaya başlandığı anda kadın geri adım atar ve gider. Uzun lafın kısası; soru sormayı bırakın!
Böyle yazıldığında tamamen basit görünebiliyor. Yine de hiçbir zaman asla anlamayacak milyonlarca erkek doğuyor hergün. İşte kadınlar hergün bu erkeklerle uğraşmak zorunda kalıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder